VW Amarok en de Ford Ranger hetzelfde…..?

In de week dat Ford met de eerste (officiële) beelden komt van de Ranger Raptor, gaan ook andere geruchten in de rondte

Na de verrassende mededeling dat Volkswagen en Ford in de toekomst samen bestelauto’s willen ontwikkelen, lijken deze speculaties niet van lucht.
Een nieuwe mogelijkheid wordt nu geopperd door de Australische VW topman Michael Bartsch, die toegeeft dat een gezamenlijke productie van de Ford Ranger en Volkswagen Amarok tot de mogelijkheden behoort.

Dat meldt het Australische vakblad GoAuto, dat Bartsch sprak bij de introductie van de VW Tiguan Allspace. Gevraagd naar de mogelijkheden voor de samenwerking, zei Bartsch dat “op dit moment alles nog mogelijk is”. Hij zegt ook dat Volkswagen de kosten voor productie van de Amarok graag naar beneden wil brengen, en dat een samenwerking met Ford, dat met de Ranger een concurrerende 1 tons pick-up heeft, een goede mogelijkheid is.  Bartsch verwees naar de gezamenlijke productie van de Nissan Navara, de Renault Alaskan en de Mercedes-Benz X-Klasse, waar flinke synergievoordelen worden behaald.

Een echt gezamenlijke pick-up van Ford en VW laat overigens nog wel even op zich wachten. Voor 2020 staan voor zowel de Amarok als de Ranger updates gepland; een gezamenlijke pick-up zou op zijn vroegst in 2025 het levenslicht kunnen zien.

Saris 4×4 op LRCH Vakantiebeurs 2018

Ook dit jaar zijn wij weer aanwezig op de LRCH 4×4 Vakantiebeurs 2018 in Loon op Zand.

Dé 4×4 vakantiebeurs

Op zondag 18 maart 2018 vindt tussen 10:00 en 16:00 uur voor de veertiende keer dé 4×4 vakantiebeurs plaats.

De beurs is bij uitstek de plek waar je moet zijn voor een avontuurlijke vakantie met jouw 4×4. Tijdens deze editie is er voor de bezoeker weer van alles te beleven. Er is van alles te vinden over vakantiebestemmingen, avontuurlijk kamperen en attributen om je helemaal reisklaar te maken.

Dé 4×4 vakantiebeurs wordt georganiseerd door de Land Rover Club Holland en is gratis voor iedereen toegankelijk. Elk jaar komen er ongeveer 3.500 bezoekers op af. Kom gerust een kijkje nemen!

Wat is er te doen?

Beursterrein

 • Diverse reisaanbieders;
 • Campings met 4×4 mogelijkheden;
 • 4×4 auto gerelateerde vakantie-equipment;
 • Land Rover gerelateerde reisaccessoires;
 • Outdoorproducten en -kleding;
 • Dak-/tipi-/trailertenten.

Activiteiten hele dag door

 • Offroad rijden voor LRCH leden;
  niet LRCH-leden met een Land Rover kunnen zich tegen een kleine vergoeding voor deze dag registreren
 • LRCH Trial 1;
  eerste editie van 2018
 • RC Land Rover Offroad parcours;
  uitdagend parcours voor radiografisch bedienbare Land Rovers
 • Diverse andere leuke activiteiten voor jong en oud!

Je vakantie begint al op 18 maart 2018 op Experience Island in Loon op Zand!

 

Saris 4×4 met de Blue Lizard op de Abenteuer Allrad 2018

Van 31-05-2018 t/m 03-06-2018 zijn wij te vinden op de grootste 4×4 beurs van Europa: de Abenteuer Allrad in Bad kissingen.

In 4 dagen tijd bezoeken ruim 65.000 mensen deze beurs, waar alles te vinden is voor de avontuurlijke 4×4 reiziger.

Van daktent tot rijplaat, vrijwel alles is er te vinden.

Al diverse jaren zijn wij aanwezig, onder andere op de stand van Delta 4×4 en Black Sheep Innovations.

Dit jaar zullen wij hier onze Blue Lizard presenteren, in een nieuwe tent genaamd; 4×4, The Enthusiasts

Voor iedereen die iets heeft met avontuurlijk reizen; hier moet je geweest zijn.

Om een idee te krijgen is er heel veel op YouTube te vinden:

Zien wij jullie ook op deze geweldige beurs?

Winterbanden 2018; Let op verscherpte regelgeving

Scherpere regelgeving winterbanden vanaf 2018

Vanaf 1 januari 2018 volstaat in Duitsland voor nieuw geproduceerde en gemonteerd banden niet langer de aanduiding M+S wanneer deze banden in de winter worden gebruikt.
Zorg dus voor de juiste winterbanden of all-season banden op uw 4×4 of SUV.

Het sneeuwvlokjessymbool is dan verplicht. 86 procent van de Nederlandse automobilisten is daar echter niet van op de hoogte.

Vanaf DOT-code 0118, oftewel banden met een productiedatum vanaf de eerste week van 2018, is het symbooltje met de bergtoppen en het sneeuwvlokje (ook wel Alpinesymbool genaamd) voor winter- en vierseizoenenbanden bij de Oosterburen wettelijk verplicht. Voor oudere banden volstaat de markering M+S (modder en sneeuw, mud and snow) wel nog, met een overgangsperiode tot 2024. Bij overtreding van de nieuwe wet kunnen boetes van 60 tot 80 euro worden opgelegd, of hoger wanneer er hinder of gevaar is veroorzaakt. In Duitsland wordt tevens overwogen om het minimum van 4 millimeter profiel in de winter te verplichten, zoals dat nu in Oostenrijk en Tsjechië al in de wet is vastgelegd.
De boetes in Oostenrijk kunnen oplopen tot 5.000 euro.

Advies aan wintersporters

Om het Alpinesymbool te mogen gebruiken, moet de band aan bepaalde minimale eisen voldoen voor wat betreft grip bij winterse omstandigheden (de snow grip index).
M+S komt voort uit markeringen die voorheen voornamelijk voor terreinbanden werden gehanteerd en mag door de fabrikant naar eigen inzicht worden gehanteerd.
Dit zegt dan ook helemaal niets over de winterse prestaties van de band, laat staan dat deze bij uitstek geschikt zou zijn voor gebruik in winterse omstandigheden.
In elk Europees land gelden weer andere regels met betrekking tot winterbanden. Een actueel overzicht van de winterbandenregels per land is te vinden op de interactieve kaart van Europa via www.bovag.nl/winterbanden. Het advies voor Nederlandse wintersporters die richting de Alpen trekken is dan ook te zorgen voor winter- of vierseizoenenbanden met minimaal 4 millimeter profiel én met het sneeuwvlokjessymbool, zodat tijdens de complete reis overal aan de wet voldaan kan worden.

De All Terrain banden General Grabber AT3 en de BF Goodrich All Terrain KO2 voldoen volledig aan deze eisen. Met deze AT banden zit u dus goed in heel Europa.
Voor uw 4×4 zijn er ook goede All Terrain banden te koop, bel of mail naar info@saris4x4.nl

Winterbanden 2018

Beursmoe???

Beursmoe. Die term hoor je nog wel eens van collega’s die niet meer deelnemen aan een van de beurzen in Nederland en Belgie.

Is dat zo? Zijn mensen moe van beurzen, en zoeken ze hun heil alleen nog maar op het internet?

Ik denk van niet.

Onlangs waren wij weer op de Abenteuer Allrad in Bad Kissingen Duitsland. Hier stonden wij op de stands van Delta 4×4 en Black Sheep Innovations, 2 van onze leveranciers.
Tijdens de 4 beursdagen komen er zo’n 65.000 man voorbij. Jong, oud, dik, dun, rijk en arm. Maar allemaal met 1 passie; 4×4 Reizen.
Dit kan met een VW T2 bus, of met een Mercedes Truck van een paar ton. Maar het avontuur trekt. Niemand die 3 weken op een stoeltje aan het zwembad van het all-in hotel wil zitten.
Het avontuur trekt altijd. Of dit nou kamperen is met een daktent op de camping, of dat het met een 4×4 door Afrika trekken is.

Wij komen zelf al een aantal jaren op deze beurs, zowel als bezoeker als standhouder. En het verveelt niet. Natuurlijk zie je dezelfde dingen, daar ga je dan snel langs op.
En daar zit het nou net in. Vernieuwing. Variatie.
Op het moment dat je iets nieuws kan laten zien, zal dit altijd mensen trekken. Wij geloven daarin en zullen dan ook zeker op de verschillende beurzen aanwezig blijven.
Binnen de mogelijkheden proberen we elk jaar iets nieuws te laten zien, een nieuw project, nieuwe producten of nieuwe diensten.
Zo proberen wij elke beurs voor u de moeite waard te maken om te komen.

Het eerste evenement na de zomer is het 4WD Festival in Oss op 10 September 2017. Al jaren vakkundig georganiseerd door Sander van Zijl met zijn team van 4WD Travel en 4WD Magazine.
Hier zullen wij onder andere aanwezig zijn met 3 hele bijzondere pickup’s, waarvan 1 nog niet geheel onthuld zal worden. Slechts een tipje van de sluier van de bouw van The Blue Lizard zal opgelicht worden…… Maar als u net als ons fan bent van de (europese) pick-up’s dan is het zeker de moeite waard om langs te komen.

banner-saris4

Ook is er tegen een kleine vergoeding een ultieme 4×4 experience te beleven. Wat precies houden we nog even geheim, maar een verhoogde hartslag is gegarandeerd!
De opbrengsten van deze experience komen volledig ten goede van de stichting 4WD Care, voorheen bekend als Stichting 4WD Supporting Bosnia.

Ook gaan we ter plaatse de grote campingstoelen publiekstest doen. Ter plaatse kunt u een uitgebreid gamma aan stoelen testen en uw stem uitbrengen.
Onder de stemmers verloten wij uiteindelijk de testwinnaar!

Tijdens het festival is het ook mogelijk om vrij te rijden met uw 4×4 op de baan.
Deze is voor vrijwel alle 4×4’s geschikt, dus ook de iets minder ervaren rijders kunnen hier eens voorzichtig aan proeven.
Toegangskaarten en kaarten voor het vrij-rijden zijn te krijgen via de site www.4WDFestival.nl
Naast volop vermaak voor groot en klein, is er ook voor de inwendige mens gezorgd.
Genoeg reden om te komen dus!

Naast het 4WD Festival zijn er nog een aantal evenementen waar wij aanwezig zullen zijn.
Zo is op 23-24 September de beurs Outdoor Planet in Belgie. Deze beurs typeert zich doordat het een binnen evenement is, en niet alleen de producten van hoge kwaliteit zijn.
Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Slappe friet of een hamburger waar het vet vanaf druipt zal je hier niet tegenkomen.
Hoogwaardige producten, vers bereid op de Green Egg, of uit een van de vele Foodtrucks maken dit ook een culinair genot.

Op 6-7 en 8 Oktober is de 5e editie van Offroad Budel. Dit evenement is met name geschikt voor de mensen die willen rijden.
Zo’n 1500 routeboeken liggen klaar in verschillende catagorieen, van licht tot zwaar.
Tel daar een grote feesttent, muziek en een kinder animatieteam van zo’n 15 man bij op, dan heb je geen reden meer om niet te komen.
Voorinschrijven is wel verplicht, dat kan via de site www.offroadbudel.nl

Als laatste staat de Dima 4×4 op de agenda op 18 en 19 November 2017. Voor slecht weer hoef je niet bang te zijn, want het is heerlijk binnen!
Deze beurs in Belgie heeft de laatste jaren een behoorlijke groeispurt gemaakt, en ook wij zullen hier met de Blue Lizard aanwezig zijn.

Zo is er dus voor ieders wat wils. Wij hopen dan ook van harte u op een van deze geweldige beurzen te mogen begroeten, en u te laten proeven van de wereld die 4×4 heet.
Want geloof ons, er is niets mooiers dan dat. Of u nu met een Suzuki Samurai of Porsche Cayenne rijdt, als u ook het gevoel voor avontuur heeft, kunnen we elkaar in ieder geval de hand schudden.
Nergens is het makkelijker om zoveel producten en diensten op 1 dag te zien en bekijken.

Tot op een van de geweldige beurzen!

Jip Saris, 4×4 enthousiast.

 

Data overzicht:

10 September 4WD Festival

23-24 September Outdoor Planet (BE)

6-7-8 Oktober Offroad Budel

18-19 November Dima 4×4 (BE)

 

Sturen wij u weg?

Stem op Saris 4×4 en maak kans op mooie prijzen!

 

 

Saris 4×4  Valburg doet mee aan de verkiezing Autobedrijf van het Jaar 2017-2018. Nog tot en met 31 mei aanstaande kan je op ons stemmen. Daarmee maken wij kans op deze mooie titel en onder de stemmen wordt een reischeque ter waarde van maar liefst € 500,-, verloot door BOVAG.

Ben je tevreden over ons? Wij zouden je stem erg waarderen!

Hoe werkt het?
Ga naar autobedrijfvanhetjaar.nl en geef ons uw stem via de online stemmodule.

Stem op Saris 4×4

Meer over de verkiezing
Op 1 april 2017 is het startschot voor de verkiezing Autobedrijf van het Jaar gelost. Consumenten en een vakjury beoordelen de komende maanden wie zich ‘Autobedrijf van het Jaar 2017-2018’ mag noemen. Deze verkiezing wordt voor de tiende keer gehouden en is een initiatief van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven.

Weten of u gewonnen heeft?
Na 31 mei 2017 worden alle stemmen geteld en maakt BOVAG de tien finalisten van de verkiezing bekend. De winnaar van de reischeque wordt ook rond die tijd bekend gemaakt, hij/zij krijgt daarvan persoonlijk bericht.

Meer weten? Kijk op www.autobedrijfvanhetjaar.nl

Meer informatie over BOVAG? Kijk op www.bovag.nl

Nieuwe webshop in aanbouw

Al een tijdje is onze webshop www.saris4x4shop.nl in de lucht voor de gebruikte onderdelen.

Maar op dit moment werken wij ook hard aan de webshop voor de nieuwe 4×4 accessoires.
Omdat dit iets heel anders is dan gebruikte onderdelen, houden we dit ook echt gescheiden. Lees verder

De 4WD Agenda voor het laatste kwartaal

4x4 Offroad Polen

De dagen worden korter, maar uiteraard zitten wij niet stil de laatste maanden van 2016 en staat er nog genoeg op de agenda!

Ook in de laatste 2 maanden van het jaar is er nog van alles te doen op 4×4 gebied. Lees verder

Outdoor Planet, de beurs voor Offroad & Outdoor

outdoor-planet-home

Saris 4×4 is aan het eind van het jaar ook te vinden in Belgie, op Outdoor Planet in Temse

Lees verder

Saris 4×4 op Offroad Budel

logo

Ook dit jaar zijn wij weer aanwezig op Offroad Budel op 7, 8 en 9 Oktober 2016.

Waarom u ook naar Budel moet komen?

Een paar puntjes:

 • Verschillende roadbook ritten op zaterdag en zondag (op inschrijving)
 • Camping met zo’n 600 plaatsen
 • Behendigheidsproeven tijdens de route
 • 4×4 Terrein
 • Eten & drinken
 • Grote feesttent met bands op vrijdag en zaterdag

Lees verder