Velgen

Velgen, lichtmetaal of staal, er zijn ontelbaar veel velgen te krijgen in 4×4 land.
Velen daarvan zijn echter ook van slechte kwaliteit.
Kwaliteit uit zich in de afwerking, goed te balanceren, kwaliteit van de lak (vaak pas na een jaar te zien), maar ook in draagvermogen.

Wij van Saris 4×4 kunnen u als geen ander een goed advies geven over te monteren velgen voor uw 4×4 of SUV.

Om u zelf een beetje inzicht te geven in de wereld van de velgen, vind u hieronder wat meer informatie over dit onderwerp.

Allereerst iets over de afmetingen van velgen. In de eerste afbeelding staan er duitse en engelse benamingen vermeld, wij hebben deze naar het nederlands vertaald.

Velgen 4x4

De steek van een velg (PCD)

Dit heeft betrekking op de boutgaten in het wiel. 6×139,7 wil zeggen 6 gaten met een cirkeldiameter van 139.7 mm (gemeten door het midden van de boutgaten).
Zo heeft een Nissan Patrol bijvoorbeeld een steek van 6×139,7 en een Landrover Defender een steek van 5×165.

Het naafgat (centerbore):

Dit is het gat midden in het wiel. Voor maximale flexibiliteit gebruikt AEZ centreerringen zodat een wiel meerdere naafgat diameters kan hebben met slechts 1 basis naafgat (ring systeem).
De meeste 4×4’s hebben een naafgat van 80 tot 110 mm.

De offset:

Ook wel ET genoemd (Einpress Tiefe). Het is de afstand vanaf het middelpunt van de velg tot aan de flens (het bevestigings oppervlak).
Deze waarde is erg belangrijk, het bepaalt de horizontale positie van het wiel ten opzichte van de auto. Met deze waarde kan je wat spelen als je weet waar je mee bezig bent.
Als je van ET30 naar ET-30 gaat, komt je wiel 6 cm!!! verder naar buiten. Dat kan ook niet de bedoeling zijn.

De breedte van een velg (rim width):

Bij een velgmaat van 7×15″ staat de 7 voor de breedte.
In dit geval is het wiel 7″ breed, gemeten over de binnenkant van de velgranden.

De diameter van een velg:

In bovenstaande velgmaat staat de 15″ voor de diameter van het wiel. Bij het upgraden van een wiel naar een grotere maat hoort een plattere bandenmaat, omdat de rolomtrek vrijwel gelijk dient te blijven. Ook hierin is een afwijking mogelijk, maar ook weer niet te gek.
Wij kunnen u hierin van een goed advies voorzien. Want een hogere band heeft in het terrein veel voordelen.

Lichtmetalen velgen worden meestal gegoten.
Ook een manier van produceren is smeden. Hierbij wordt het wiel onder druk van 5000-8000 ton in vorm geperst. Het grote voordeel hiervan is dat je een extreem sterk wiel krijgt bij een veel lager gewicht. Nadeel van deze techniek is dat het behoorlijk duurder is.
Zo heeft Delta 4×4 de Legacy Forged in 16 en 18 inch. Deze velg heeft een draagkracht van ruim 1400 kg en een gewicht wat gemiddeld 50% lager ligt dan een velg met een vergelijkbare draagkracht.

Smeden van een velg

Meer informatie over geschikte velgen voor uw 4×4 vind u op onze website bij Velgen.
Heeft u nog vragen neem dan gerust contact met ons op.