Extreem offroad? Wij hebben de juiste offroad banden

Voor elke situatie, van zand, steen, sneeuw of modder hebben wij de beste offroad banden.

Als het gaat over een combinatie van veel weg-kilometers en licht offroad, zoals veel 4×4 reizigers en overlanders, wordt vaak gekozen voor een All Terrain AT profiel.
Deze banden zijn vaak 50/50 of 60/40 weg/offroad en dus echte allrounders. Ideaal onder veel omstandigheden, maar het blijft een compromis.

Voor de 4×4 reiziger die wat zwaarder willen gaan zoals met 4WD Travel, Harrie Schouten of Car Challenge, kunnen er voor kiezen om een band te nemen die meer geschikt is voor modder en klei. Dit rijdt wel iets minder op de weg (lees; geluid en grip) maar het verschil in het terrein is ook wel groot. Deze banden “lossen” de modder beter dan de AT varianten, en doordat de profielen dieper zijn kunnen ze beter overweg met de zwaardere omstandigheden. De BF Goodrich Mud Terrain KM3, Cooper STT Pro en General X3 zijn hier mooie voorbeelden van.

Als je niet over de weg hoeft, en tractie in de zware bagger, klei en moerassen belangrijk is, ga je voor een 100% offroad band. Hiermee kan en mag je wel over de weg (iig in NL) mar dat hebben je vullingen liever niet. Hoge diepe kammen zorgen voor extreme grip in het zwaarste terrein, maar zijn niet gemaakt om lekker soepel over de weg te rollen. Balanceren hoef je niet aan te beginnen bij deze banden….. Het fijnere blokprofiel geeft nog iets van rechtuit stabiliteit op hardere ondergrond, maar in de modder komen deze banden het best tot hun recht. Bekende banden zijn Simex (moeilijk te leveren), Silverstone, Ziarelli (cuver) en sinds een half jaar hebben wij ook de banden van CST in ons pakket opgenomen. CST is onderdeel van Maxxis, en is vooral in Azie erg bekend. Voordeel van de CST Land Dragon en CL18 is dat ze soepel en licht zijn. En te leveren in maten van 35, 36 en zelf 38 inch hoog.

CST Extreme Mud modderbanden mud tire extreme offroad mudding competition

Voor als comfort geen eis is; de CST Land Dragon voor maximale grip

De voorraad van deze banden is altijd erg beperkt, dus informeer goed naar de prijzen en levertijden via info@saris4x4.nl of bel naar 0488-431422

0 Reacties

Schrijf een Reactie

Fields with * are required