VW Amarok en de Ford Ranger hetzelfde…..?

In de week dat Ford met de eerste (officiële) beelden komt van de Ranger Raptor, gaan ook andere geruchten in de rondte

Na de verrassende mededeling dat Volkswagen en Ford in de toekomst samen bestelauto’s willen ontwikkelen, lijken deze speculaties niet van lucht.
Een nieuwe mogelijkheid wordt nu geopperd door de Australische VW topman Michael Bartsch, die toegeeft dat een gezamenlijke productie van de Ford Ranger en Volkswagen Amarok tot de mogelijkheden behoort.

Dat meldt het Australische vakblad GoAuto, dat Bartsch sprak bij de introductie van de VW Tiguan Allspace. Gevraagd naar de mogelijkheden voor de samenwerking, zei Bartsch dat “op dit moment alles nog mogelijk is”. Hij zegt ook dat Volkswagen de kosten voor productie van de Amarok graag naar beneden wil brengen, en dat een samenwerking met Ford, dat met de Ranger een concurrerende 1 tons pick-up heeft, een goede mogelijkheid is.  Bartsch verwees naar de gezamenlijke productie van de Nissan Navara, de Renault Alaskan en de Mercedes-Benz X-Klasse, waar flinke synergievoordelen worden behaald.

Een echt gezamenlijke pick-up van Ford en VW laat overigens nog wel even op zich wachten. Voor 2020 staan voor zowel de Amarok als de Ranger updates gepland; een gezamenlijke pick-up zou op zijn vroegst in 2025 het levenslicht kunnen zien.

0 Reacties

Schrijf een Reactie

Fields with * are required