Deze klant vroeg of wij zijn Nissan wat beter konden laten presteren in het terrein. Hij was nog helemaal standaard en was al eens vastgelopen in het terrein.
Als eerste hebben wij de auto verhoogd met een Trailmaster veerpakket va +/- 5 cm. Hierna hebben wij een set Cooper STT Pro modderbanden gemonteerd op een set stalen velgen in 17 inch.
Om het geheel nog wat dikker te maken hebben we een set spoorverbreders van 30 mm gemonteerd. Om alles “road-legal” te houden hebben we een spatbordverbreding van 20 mm gemonteerd. De Safari snorkel zorgt ervoor dat de motor geen water aanzuigt bij een doorwading. Achter de originele Navara bumper hebben we een lierframe met een sterke Superwinch Talon 12.5 met liertouw gemonteerd. Dit voor als het toch te zwaar wordt tijdens het offroaden.
De Delta 4×4 pushbar en Rollbar zijn van RVS en daarna zwart gepoedercoat. Dit zorgt voor een maximale levensduur. Om een geheel te houden hebben we ook de achterbumper en de sidesteps zwart gecoat. Om de laadbak te beschermen tegen alles wat er in komt, hebben we deze voorzien van een sterke Turbo-Liner coating. Voordat dit gedaan is hebben we eerst nog een par zware sjor-ogen gemonteerd zodat alle lading ook goed vastgezet kan worden. Al met al een mooie en zeer terreinvaardige Nissan Navara D40 geworden.