Old Man Emu BP-51 (By-Pass 51mm diameter Bore) Schokdemper.

De nieuwe BP-51 reeks van high performance, bypass schokdempers is het resultaat van een uitputtende ontwikkelingsproces gericht op het leveren van de ultieme comfort en controle.

 

Ontworpen, ontwikkeld en volledig getest in eigen huis door ARB’s team van Old Man Emu ingenieurs, BP-51 schokdempers zijn voertuig specifiek en maken gebruik van de bestaande montage locaties om een eenvoudige installatie te voorzien zonder de noodzaak voor extra modificaties. In tegenstelling tot de meeste andere instelbare schokdempers, die alleen een aanpassing hebben voor de compressie, maakt de BP-51 range het mogelijk op het voertuig, onafhankelijk instelbaarheid van zowel de rebound en compressie aan te passen.

Bypass Technologie

Naast de snelheids gevoelige demping in de meeste schokdempers, waarbij hoe sneller de zuiger beweegt, hoe hoger het niveau van demping, genereert de BP-51 schokdempers ook demping afhankelijk van de positie van de zuiger binnenin via hun bypass ontwerp.
Terwijl de meeste schokdempers alleen demping genereren op basis van vloeistof die door de zuiger stroomt, de Old Man Emu BP-51 schokdemper biedt een alternatief pad van de ene kamer naar de andere, om de zuiger heen in de vorm van bypass openingen.
Sommige vloeistof gaat door de zuiger en wat vloeistof passeert langs de zuiger door de bypass openingen.

Old Man Emu BP-51 schokdemper

Dit resulteert in een mogelijkheid voor de schokdemper om het beste van beide werelden te bieden, met een comfortabele en inschikkelijk gedrag tijdens normaal rijden en een meer gecontroleerde rit over meer uitdagend terrein.
Met een grotere mate van demping gegenereerd aan het einde van elke slag, vertraagt de zuiger ​​als hij vol inveert en voorkomt harde klappen tegen de eindaanslag waardoor grotere hobbels en ribbels gemakkelijker worden geabsorbeerd.

De Old Man Emu is waarschijnlijk de meest ultieme schokdemper die op dit moment verkrijgbaar is.

Voor meer info over prijzen en beschikbaarheid mail naar info@saris4x4.nl